Goten & hemelwaterafvoer

Goten & hemelwaterafvoer

Wilt u zorgen voor de juiste goten op en rondom uw dak, bijvoorbeeld met het oog op de hemelwaterafvoer? We spreken ook wel van HWA. Voorkom onder andere een lekkage in de dakgoot, door deze op de juiste manier vorm te geven.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Het kan in Nederland af en toe flink regenen, waardoor het van belang is om het water altijd een uitweg te bieden. Doe dit bijvoorbeeld met behulp van een overstortput of een ontlastput. Deze zal overlopen op het moment dat er teveel water in de afvoer terecht komt, zodat de rest van de goten niet teveel water te verwerken krijgen.

Juiste toepassing van goten

Het is onder andere van belang om het rooster op de ontlastput niet dicht te maken. Zou u dat wel doen, dan kan het teveel aan regenwater niet meer wegstromen en zorgt u voor een te grote belasting op de rest van het systeem. Het is wat dat betreft van belang dat u de goten en hemelwaterafvoer door een goede dakdekker laat installeren, die u daar bovendien over kan adviseren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de ontlastput voorziet van een stankafsluiter en een bezinkgedeelte voor slib en vuil. Dit dient u er regelmatig uit te scheppen, om het systeem optimaal te laten functioneren.

Gebruik van PVC

U kunt voor de goten en uw hemelwaterafvoer gebruik maken van twee verschillende materialen. Kiest u voor PVC? Dan heeft u qua kleuren de keuze uit grijs, bruin of wit. Houd er rekening mee dat de kleur van het plastic wat doffer en lichter zal worden. Met name bij temperaturen onder het vriespunt is PVC gemakkelijk breekbaar en het is doorgaans niet verstandig om er met een ladder tegenaan te gaan staan. PVC goten voor uw hemelwaterafvoer zijn standaard beschikbaar in pijpen van 4 of 6 meter, maar u kunt daarnaast gebruik maken van speciale regenpijpen van 4 en 5,55 meter.

Werkzaamheden aan goot
Werkzaamheden aan goot

Gebruik van zink

Geeft u de voorkeur aan een goot van zink? Dit is traditioneel het materiaal dat de loodgieter gebruikte om u te voorzien van een goede hemelwaterafvoer. Tegenwoordig werken we veel met vooraf op maat gemaakte onderdelen, zodat dit ter plaatse niet meer hoeft te gebeuren. Houd er rekening mee dat titaanzink de beste kwaliteit levert en de dikte van de zinkplaat wat zegt over de levensduur. Zink slijt door verwering, maar met een dikte van 1,1mm kiest u voor de langst mogelijke levensduur van het materiaal.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *