Dakisolatie

Dakisolatie aanbrengen

Dak isoleren

Wilt u een dak isoleren? Dan dient u daarbij te voldoen aan een aantal eisen. U kunt gebruik maken van verschillende soorten isolatiemateriaal, die allemaal zo hun (thermische) eigenschappen hebben.

Aanbrengen isolatie plat dak
Aanbrengen isolatie plat dak

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Eisen aan het isolatiemateriaal

Het isolatiemateriaal in een dakconstructie dient uiteraard bij te dragen aan de isolatiewaarde van de woning, maar dient daarnaast aan een aantal aanvullende eisen te voldoen. Het materiaal dient de vochtopname te beperken en slechts minimale vormveranderingen te vertonen onder invloed van temperatuurverschillen.

Verder dient het materiaal ook minimaal van vorm te veranderen onder invloed van vochtopname. De dakisolatie dient een beperkte samendrukbaarheid te hebben en een grote delaminatieweerstand te kennen. Verder gelden er eisen voor het brandgedrag tijdens de uitvoering en dient de daksisolatie maatvast te zijn. U kunt het dak isoleren met materialen die aan deze eisen voldoen, zodat u daar de komende (tientallen) jaren kwalitatief op kunt rekenen.

Soorten isolatiemateriaal

Uiteraard kunt u het dak isoleren met een groot aantal verschillende materialen. U kunt daarvoor gebruik maken van organische isolatiematerialen, kunststof isolatiematerialen en anorganische isolatiematerialen.

Binnen de eerste categorie vinden we onder andere Kurk-ICB. Dit is een natuurproduct, dat onder andere in de belangstelling staat van verschillende milieuorganisaties. De productiemogelijkheden van dit materiaal zijn echter beperkt, wat het dak isoleren niet gemakkelijker maakt. Het materiaal is goed bestand tegen schimmels, maar niet zo tegen geconcentreerde zuren en bijvoorbeeld vochtige kalk.

Daarnaast kunt u uw dak isoleren met geëxpandeerd hard polystureenschuim EPS, vervaardigd uit polystyreen in harde korrels, met een grootte van een speldenknop. Het grote warmte-isolerende vermogen is een belangrijk voordeel, maar het materiaal is helaas brandbaar en niet bestand tegen oplosmiddelen afkomstig uit aardolie.

Niet-geïsoleerd schuurdak zorgt voor veel energieverlies

Alternatieven om uw dak te isoleren zijn bijvoorbeeld geëxtrudeerd hard polystyreenschuim XPS en hard polyrethaanschuim PUR. Met name dit laatste materiaal kent een aantal belangrijke voordelen en wordt daarom veel toegepast op het moment dat we werken aan isolatie. Verder kunt u gebruik maken van resolschuim PF, steenwol MWR, cellulair glas CG of geëxpandeerde perlite EPB.

U heeft voor het isoleren van uw dak de keuze uit een aantal verschillende materialen. Ga na in hoeverre u gebruik wenst te maken van een organisch of een ander materiaal, om vervolgens een keuze te maken op basis van het advies dat de specialist of vakman u mee kan geven over de verschillende isolatiematerialen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *