Dakbedekking-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Privacy | Disclaimer | Contact | Sitemap | VOOR DAKDEKKERS

Waarom dakbedekking vernieuwen?

Waarom dakbedekking vernieuwen?

Wilt u uw dakbedekking vernieuwen? Daar kunnen een aantal verschillende redenen voor bestaan. In veel van de gevallen zal dit te maken hebben met de staat van uw dak of het (achterstallige) onderhoud, maar u kunt zich aan de andere kant ook richten op de uitstraling van uw dakbedekking.

Redenen om dakbedekking te vernieuwen:

Lekkages Lekkages vormen een belangrijke reden om de dakbedekking te vernieuwen. Op het moment dat u te ma...

Einde levensduur dakbedekking Bent u benieuwd naar het einde van de levensduur van uw dakbedekking? Dit hangt sterk af van het ...

Aangetaste dakbedekking Heeft u te maken met aangetaste dakbedekking, waar u graag iets aan wilt laten doen? Het is van b...

Dak isoleren Wilt u een dak isoleren? Dan dient u daarbij te voldoen aan een aantal eisen. U kunt gebruik make...

Doorvoeren en overige dakaanpassingen Wilt u het dak doorvoeren, of andere dakaanpassingen aan (laten) brengen? Zorg er dan in ieder ge...

Andere uitstraling Is de dakbedekking op uw woning nog van goede kwaliteit, maar bent u toe aan nieuwe dakpannen, ee...

Lekkages

Lekkage in shingles dak

Heeft u te maken met een lekkage in uw dakbedekking? Dan is het van belang om grondig op zoek te gaan naar het lek, bij voorkeur op de bekende zwakke plekken zoals de opstanden. Laat uw dak minimaal 1x per jaar grondig controleren op eventuele aantastingen en lekkages, om te voorkomen dat u op termijn heel de dakbedekking dient te vernieuwen.

Einde levensduur dakbedekking

Komt het einde van de levensduur van uw dakbedekking in zicht? Traditioneel kunt u ongeveer 10 - 15 jaar gebruik maken van een bitumen dak. Vandaag de dag leggen we de dakbedekking echter op een meer moderne manier aan en maken we gebruik van materialen van een hogere kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van daken tegenwoordig ongeveer 20 jaar bedraagt. Dat neemt niet weg dat het van groot belang is voldoende onderhoud uit te (laten) voeren en vervuiling te voorkomen.

Aangetaste leien dakbedekking

Aangetaste dakbedekking

Dient u uw dakbedekking te vernieuwen als het gevolg van aantasting? U had dit kunnen voorkomen door vervuiling zoveel mogelijk tegen te gaan. Zorg ervoor dat planten, vuil en resten als die van bouwafval niet op het dak blijven liggen. Deze resten zorgen ervoor dat er water op het dak kan blijven staan, waardoor er bij vorst schade kan gaan ontstaan. Zorg er in plaats daarvan voor dat u regelmatig onderhoud uit laat voeren en u het dak goed schoon houdt, om aangetaste dakbedekking te voorkomen.

Aanbrengen isolatie plat dak

Dak isoleren

U kunt uw dakbedekking tevens vernieuwen om een betere isolatie aan te laten brengen. Verhoog de isolatiewaarde door u onder andere te richten op voldoende dampremming. Hier bestaat in Nederland geen norm voor, maar met name op hellende daken kunnen we er aan de hand van bekende richtlijnen voor zorgen dat de isolatiewaarde voldoende hoog is.

Doorvoeren en overige dakaanpassingen

Wilt u uw dakbedekking vernieuwen om dakdoorvoeren toe te kunnen passen? Zorg dan in ieder geval voor een veilige situatie, bijvoorbeeld door het materiaal door te plakken en pas later voor de (gegroepeerde) dakdoorvoeren te zorgen.

Andere uitstraling

Tenslotte kunt u uw dakbedekking vernieuwen met het oog op een andere uitstraling. Kies voor een andere kleur van de dakpannen, een ander materiaal of wellicht een andere grootte of een patroon dat beter bij de rest van de uitstraling van uw woning past.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl