Verwijderen & afvoeren dakbedekking

Het verwijderen van dakbedekking

Levensduur bitumen dakbedekking rond maximaal 20 jaar

Het is vaak verstandig en soms noodzakelijk om niet over de oude dakbedekking heen nieuwe aan te brengen, maar om eerst alle oude dakbedekking te verwijderen. Dat moet bijvoorbeeld om reparaties aan het dakbeschot of onderconstructie uit te voeren of omdat er isolatie aangebracht moet worden. Zeker bij oudere woningen kunnen er tot wel 4 of 5 lagen dakbedekking op elkaar geplakt zitten. In een dergelijke situatie is het verwijderen van de oude dakbedekking heel verstandig omdat een dergelijke constructie zal gaan werken en daardoor scheuren en lekkages in het nieuwe dak kunnen veroorzaken.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Verwijderen is zelden gemakkelijk

Oude bitumen lagen zijn vaak heel taai en in de loop der jaren is – indien aanwezig – de dakballast zoals grind vastgeplakt in het dak. Om de soms centimeters dikke laag te verwijderen is dan professioneel gereedschap noodzakelijk. Het bruusk gaan inhakken op een dak kan tot grote beschadigingen van de onderconstructie leiden en is daarom onverstandig.

Machinaal kapot snijden oude dakbedekking
Machinaal kapot snijden oude dakbedekking
Daken van voor 1993 kunnen geïsoleerd zijn met asbestisolatie.

Let op asbest !

Asbest is tot 1993 actief toegepast in zowel golfplaten als in vaste dakbedekking. Heeft u een woning met dakbedekking van voor 1993? Wees dan extra voorzichtig of besteed het sloopwerk uit!

Slopen van verschillende lagen oude dakbedekking

Wat doet u met het dakbedekking afval?

De oude dakbedekking die u gaat verwijderen mag u niet zomaar bij het normale huis-,tuin- en keukenafval plaatsen maar moet apart aangemeld en afgevoerd worden naar een stortlokatie. Vraag uw dakdekker vooraf naar de kosten aangezien deze nogal eens tegen kunnen vallen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *